Yaşam GÖRSEL SANATLAR ŞÖLENİNDE İZMİRLİ SANATSEVERLERLE BİRLİKTE

GÖRSEL SANATLAR ŞÖLENİNDE İZMİRLİ SANATSEVERLERLE BİRLİKTE

1 yıl önce     Yaşam 0
GÖRSEL SANATLAR ŞÖLENİNDE İZMİRLİ SANATSEVERLERLE BİRLİKTE

 

28 Ocak 2023 Cumartesi günü İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN A.Ş. Kitap Kafeterya’da Ahmet Piriştina Kent Kitaplığı Şubesi’nde İSRED ve İZELMAN A.Ş. ortak projesi olarak İzmir'de ilk kez “Plastik Sanatlar” alanında 6 disiplinde canlı performans gerçekleştirecek.

İzmir Suluboya Ressamları Derneği Başkanı Mona Muzo, sanatçı olabilmek için yaşantıyı yakalayıp tutmak, onu belleğe belleği anlatıma, gereçleri biçime dönüştürmek gerektiğini söyledi. Sanatın görevinin her zaman insanı bütünlüğü içinde heyecanlandırmak olduğunu vurgulayan Mona Muzo, şöyle konuştu:

“Kendisini bir başkasının yaşamı ile görebilmesini, başkalarında kendisinin olabilecek yaşantıları benimsemesini sağlamaktır. Sanat insanı parçalanmış bir durumdan birleşmiş bir bütüne dönüştürebilir. İnsanın gerçekleri anlamasını sağlar. Olayları dayanılır bir biçime sokmasında insana yardımcı olmakla kalmaz, gerçekleri daha insanca, insanlığa daha layık kılma kararlılığını da arttırır. Sanatın kendisi bir toplum gerçeğidir.  Sanatçı için üretmek bir yaşam biçimidir. Çürüyen bir toplumda, sanat doğru sözlüyse, çürümeyi de yansıtmak zorundadır ve toplumsal görevinden kaçmadığı sürece, sanat dünyanın değişebileceğini göstermeli, değişmesine yardım etmelidir. Sanatçı beslendiği dönem ve toplumdan ayrı tutulamaz. Sanat eseri üretmek ve sanatçının bunu yaşadığı topluma sunması bir itkidir. Sanatçının kendini gerçekleştirme halidir. Bu nedenle sanata ilgi duyan, güzeli iyiyi soran, sorgulayan, sanata ve sanatçıya değer veren tüm sanatseverlere her türden sanat eserinin gerçekleştirilmesi aşamalarını İzmir halkı ile paylaşmak bizim için son derece mutluluk veren bir etkinlik olacaktır. Bu bağlamda sanata ve sanatçıya desteklerini eksik etmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZELMAN A.Ş ye teşekkür ediyoruz. İzmirli sanatseverler Suluboya, yağlıboya, akrilik, baskı resim, heykel ve seramik alanlarındaki usta sanatçılar ile bir araya gelerek tüm disiplinlerden sanat eseri üretimini aynı zaman dilimi içinde izleyebilecek. İZELMAN Kitap Kafe Sanat İle Bir Mola" etkinliği kapsamında düzenlenen ‘İzmir Suluboya Ressamları Derneği Disiplinlerarası Canlı Performansı’na tüm sanatseverleri bekliyoruz.”

Tarih: 28 Ocak 2023

Yer: İBB İZELMAN A.Ş. Kitap Kafe Ahmet Piriştina Kent Kitaplığı Şubesi

Saat: 11.00 – 16.00

AliExpress WW
    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!