Yaşam TUVAL, FIRÇA VE BOYA YOK AMA RESİMLERİ VAR!

TUVAL, FIRÇA VE BOYA YOK AMA RESİMLERİ VAR!

1 yıl önce     Yaşam 0
TUVAL, FIRÇA VE BOYA YOK AMA RESİMLERİ VAR!

 

Ressam Cüneyt Gürbulak, resim yapıyor; tuvali, fırçası ve boyası yok, ama onlarca resme imza atıyor ve bu resimlerini 3 Şubat günü sanatseverlerle buluşturmaya  hazırlanıyor.

Dijital çağın değişip dönüştürdüğü hayatlara önemli bir parantez açan, şaşırtan, umutlandıran, heyecanlandıran, “demek böyle de olabiliyormuş, kullanılabiliyormuş,” dedirten, dijital sanatın yeni ve yetenekli aktörü. Ressam Gürbulak, cep telefonunun ekranına parmaklarıyla çizdiği resimleri, sergi açmaya kadar taşımayı başarmış, hayallerine, tutkularına bağlı bir “renk” aynı zamanda.

Cüneyt Gürbulak, kendi hikâyesine dokunmak, farklılaştırmak, yeni bir boyuta taşımak istemiş. Hani  “merak, insanın en güzel çocukluğudur” derler ya? Merak etmiş neler olabileceğini ve ortaya hepimizin hayatlarına bir şekilde dokunan resimler çıkmış.

2018 yılında başlıyor Gürbulak’ın serüveni. İnstagram’ın “hikâye” bölümüne girip bakınırken “çiz” butonu ilişiyor gözüne!  Çizmeye başlıyor ve sonra yeniden çiziyor, bir daha ve bir daha. Bozup yeniden çiziyor, bazen günlerce aynı resmin içinde yaşıyor. Derken çizdiklerini paylaşmaya başlıyor. İnstagramdaki hikâyelerine çizdiği resimler, bir ekrandan diğerine akmaya, beğenilmeye, beklenmeye başlıyor.

Derken, “paylaş” butonu, dijital dünyanın sınırlarını aşıp bir sergi salonunun yolunu tutuyor. Bu kez bir ekran yansıması olarak değil, kokusu olan, dokunulabilen gerçek dünyamızın büyükçe salonunda.

O salonun kapıları ikinci kez Point Bornova’da açılıyor, Cüneyt Gürbulak’a. Sergi  3 Şubat Çarşamba günü sanatseverlerle buluşacak. Cüneyt Gürbulak yediden yetmişe herkesin ilgi ve merak odağı oluyor. Çünkü resimlerin her birinde olağanüstü bir emek ve yaratıcılık var.

Öylesine tutkulu ve ince bir işçilikle dokunulmuş ki resimlere, ayrıntılara baktığınızda, bir cep telefonu ekranına parmaklarla resmedildiğini düşünmek gerçekten büyülüyor. Sergi 12 Şubat’a kadar devam edecek. Yolunuz düşmese de Point Bornova’ya özellikle uğrayıp Gürbulak’ın sergisini görmenizi, tadını çıkarmanızı öneririz.

AliExpress WW
    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!