Gündem Aydın-Denizli Otoyolunun Temeli Atıldı

Aydın-Denizli Otoyolunun Temeli Atıldı

4 yıl önce     Gündem 0
Aydın-Denizli Otoyolunun Temeli Atıldı

 

Aydın-Denizli Otoyolunun temeli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından atıldı.

Denizli Çevre Yolu Salihağa kavşağında düzenlenen temel atma törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Denizli Valisi  Ali Fuat Atik, KGM Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Milletvekilleri, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende Yüklenici Firma Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Nasıroğlu, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz ve Mustafa Savaş, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu birer konuşma yaptı. 

Törendeki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Yol medeniyettir” vizyonu doğrultusunda 18 yıldır ülke ulaşımını şahlandırdıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Kara, hava, deniz ve demiryollarında reform niteliği taşıyan projelerle ülkemizin her bir noktasını birbirine yaklaştırırken, Avrasya Bölgesi'ni önemli ticaret ve seyahat rotalarına bağladık. Karayolları projelerimizi ülkemizin tüm bölgelerini ve tüm şehirlerini kalkındırma hedefine uygun olarak hayata geçirdik. Tünellerle dağları deldik, köprülerle akarsuları geçtik."dedi. 

Bakan Karaismailoğlu, temeli atılan Aydın-Denizli Otoyol Projesi hakkında şu bilgileri verdi:

“Aydın-Denizli Otoyolu; 140 kilometresi 2x3 şeritli ana yol, 23 kilometresi de 2x2 şeritli bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 kilometre uzunluğundadır. Proje kapsamında 19 adet köprülü kavşak, 19 adet viyadük ve 5 adet otoyol hizmet tesisi yapılacaktır. Otoyol güzergahı, mevcut Aydın Çevre Yolu Otoyol Ayrım Kavşağı'ndan başlayarak Dalama üzerinden Yenipazar'a ulaşacak, Büyük Menderes Nehri'nin güneyinden, Hamidiye ve Yazırlı yerleşkelerinin kuzeyinden de Kuyucak ilçesinin güneyine varacak. D-585 (Aydın-Denizli) Ayr.-Karacasu Devlet Yolu'nu geçen otoyol, Karapınar'ın kuzeyinden, Azizabat ve Yamalak yerleşkelerinin güneyinden D-320 Aydın-Denizli Devlet Yolu'na paralel devam edecek ve Sarayköy'ün güneyinden geçerek, Kumkısık mevkiinde D-320 Devlet Yolunun kuzeyine geçecek. Bu noktadan itibaren Denizli ilini çevreleyen otoyolumuz, Çeltikçi-Korucuk-Kocadere istikametinde devam edip, Kocabaş mevkiinde sonlanacaktır. Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamlanmasıyla güzergâhtaki seyahat süresi 2 saat 15 dakikadan 1 saat 15 dakikaya düşecek. Zamandan 472 milyon lira, akaryakıttan 142 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 614 milyon lira tasarruf edilecek.”

AliExpress WW
    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!