Eğitim Öyküler Şiirlerle, Okurlar Yazarlarla Buluştu 

Öyküler Şiirlerle, Okurlar Yazarlarla Buluştu 

4 ay önce     Eğitim 0
Öyküler Şiirlerle, Okurlar Yazarlarla Buluştu 

Öyküden Şiire, Yazardan Okura 

Doğadan Öyküler, Tam On İkiden Şiirler 

 

13 Ocak 2024 Cumartesi İzmir Alsancak’ta bulunan Yakın Kitabevi’nde festival gibi bir gün yaşandı. Eksi 18 Edebiyat Topluluğu yazarları yine iki şahane eseri okurlarla buluşturdu: Doğanın Çocukları için öyküler, Tam On İkiden şiirler…  

 

Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği buluşmaya; çocuk ve gençler, eğitimciler, aileler, topluluk üyesi yazarlar ile kitaplara sponsorluk katkısı sunan firma temsilcileri katıldı.  Teşekkür töreni ve imza etkinliğinin yer aldığı buluşmada; açılış konuşmaları ve bilgilendirme sunumları yapıldı. Daha sonra yayın sürecini sponsor olarak destekleyen kişi ve kurumlar ile eser sahiplerine teşekkür belgeleri ve kitapları takdim edildi.  

 

Bu kapsamda; Eksi 18 Edebiyat Topluluğu adına İzmirli eğitimci-yazar Nevzat Süer Sezgin, Yakın Kitabevi Genel Yayın Yönetmeni Levent Salıcı; Çimentaş Eğitim ve Sağlık Vakfı (ÇESVAK) ve Işıkkent Eğitim Kampüsü adına Fulya Erkmen; Altan Orman Ürünleri Firması yöneticisi Altan Aktekin ve Argemo Mobilya Dekorasyon Ltd. Şti. adına Mesut Topçu duygu ve düşüncelerini aktaran konuşmalarını yaptılar. “Tam On İkiden” şiir kitabının proje sorumlusu Sultan Topçu ve çizeri Tuğçe Temiz;  “Doğanın Çocukları” proje sorumluları Ebru Köfter ve Osman Torun ile çizeri Hasan Karaca kitapların varoluş yolculuklarını aktardılar. Teşekkür töreninin ardından yazarlar okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladılar.  

 

Topluluk üyesi yazarların çocuğa görelik ilkesini temel alarak projelendirdiği ve 8-12 yaş grubuna yönelik olarak ürettiği özgün eserler uzun bir hazırlık sürecinden sonra Yakın Kitabevi tarafından yayınlandı. Sultan Topçu, Melek Karanis, Özlem Yılmaz ve Betül Kotan Atak tarafından derlenip edit edilen ve Sanatçı Tuğçe Temiz’in illüstratörlüğünü üstlendiği otuz yazardan şiirleri kapsayan “Tam On İkiden” kitabı; şiirin duyarlı dünyasına dair deneyimler eşliğinde gelecek neslin sanatsal inceliklerle yoğrulmasını, kendi şiirlerini yazmaları için çocukların yüreklendirilmesini amaçlıyor. Okurların kalbini tam on ikiden yakalamak için yola çıkan şairler ölüm, göç, hastalık, savaş, doğal afetler, çocuk hakları gibi konuları kaleme aldılar. Ebru Köfter ve Osman Torun’un proje sorumluluğunu yürüttüğü, sanatçı Hasan Karaca’nın çizdiği,  yirmi yedi yazarın öyküsünün yer aldığı “Doğanın Çocukları” kitabı ise; doğa farkındalığı ve bilincini güçlendirmeyi hedefliyor. Eserde doğanın çocuklarının boyama yaparak okuma sürecine katılabilecekleri siyah beyaz çizimler ve tematik dizin yer alıyor. 

 

Her iki eserle ve topluluğun daha önce yayınlanmış kitaplarıyla birlikte başta çocuk ve gençler olmak üzere eğitimciler ve ailelere de yönelik çeşitli atölye ve etkinlikler planlanıyor. Kitaplar Yakın Kitabevi ve kitapçılardan temin edilebilir. www.yakinkitabevi.com.tr 

 

 

 

Yakın Kitabevi ve Eksi 18 Edebiyat Topluluğu 

 

  • 20 Ocak Cumartesi günü Saat: 14.00 – 16.00 arası Doğan Göçmen’in imza gününe edebiyat severleri bekliyoruz. 
  • 21 Ocak Pazar günü Saat: 14.00 – 16.00 arası Moderarörlüğünü Tuğçe Yerdelen’in yaptığı Ahmet Karbeş ve Ekrem Keleşoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı, ‘Tanzimat’tan günümüze Türkiye’de dergicilik’  söyleşisine edebiyat severleri bekliyoruz. 

 

Bilgi ve İletişim:  

Levent SALICI (Genel Yayın Yönetmeni-Yakın Kitabevi ) 

E-posta: leventsalici@yakinkitabevi.com.tr   Tel: 0232 421 81 69  - 0554 8734602 

www.yakinkitabevi.com.tr 

AliExpress WW
    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!