Teknoloji Beyin-Bilgisayar Arayüzü (BCI) Teknolojisinin Yeni Çağı: Neuralink'in PRIME Çalışması

Beyin-Bilgisayar Arayüzü (BCI) Teknolojisinin Yeni Çağı: Neuralink'in PRIME Çalışması

8 ay önce     Teknoloji 0
Beyin-Bilgisayar Arayüzü (BCI) Teknolojisinin Yeni Çağı: Neuralink'in PRIME Çalışması

Bağımsız bir inceleme kurulu tarafından onaylanan Neuralink, ilk insan-içi klinik araştırma için hastane tesislerinde personel alımına başlıyor. "PRIME Çalışması" adını taşıyan bu proje, tamamen implante edilebilir ve kablosuz bir beyin-bilgisayar arayüzünün (BCI) klinik denemesini temsil ediyor. Bu deneme, N1 implantlarının ve R1 cerrahi robotlarının güvenliğini değerlendirmeyi ve felçli kişilerin düşünceleriyle dış cihazları kontrol etmelerini sağlayacak BCI teknolojisinin ilk işlevselliğini test etmeyi amaçlıyor.

Çalışma sırasında, R1 Robotları, N1 İmplantlarını beyin hareketlerini kontrol eden bir bölgeye cerrahi olarak yerleştirmek için kullanacaklar. İmplantlar yerleştirildikten sonra, N1 İmplantları neredeyse görünmez hale gelecek ve beyin sinyallerini kablosuz olarak kaydedip iletmek üzere tasarlanmıştır. BCI teknolojisinin ilk hedefi, insanlara yalnızca düşünceleriyle bir bilgisayar imlecini veya klavyeyi kontrol etme yeteneği kazandırmaktır.

PRIME Çalışması, FDA tarafından verilen araştırma cihazı muafiyeti (IDE) altında bir beyin arayüzü oluşturma misyonunun önemli bir parçasını temsil ediyor. Servikal omurilik yaralanması veya amiyotrofik lateral skleroz (ALS) nedeniyle kuadriplejisi olanlar, bu denemeye katılmak için uygun olabilirler.

AliExpress WW
    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!