Eğitim EGEMAKGÖÇ'ÜN KONUĞU K.MAKEDONYA ALFA TV

EGEMAKGÖÇ'ÜN KONUĞU K.MAKEDONYA ALFA TV

7 ay önce     Eğitim 0
EGEMAKGÖÇ'ÜN KONUĞU K.MAKEDONYA ALFA TV

 

Ege Makedonya Göçmenleri Derneği (EGEMAKGÖÇ) "İzmir'de Makedonca bilmeyen kalmasın" diyerek yola çıktığı bu seneki Makedonca dil etüdüne 80 kişi katıldı.

EGEMAKGÖÇ'ün bu çağrısı K.Makedonya'da yankılandı. İzmir'e göç belgeseli çekimleri için gelen K.Makedonya Alfa Televizyonu Makedonca etüdüne katılanlarla görüştü, sohbet etti röportaj ve çekimler yaptı.

Dernek yöneticiler K.Makedonya'dan göç belgeseli çekmek için gelen Vladimir Gorgievski, Neboşja Jovanoviç ve Dimitro Manevski'ye Makedonca dil eğiminin ardından balkan yemekleri ve tatlılarıyla ağırlayarak dernek ve dil kursu hakkında bilgi verdi.

Dernek başkanı Mustafa Kemal Uzunkaya, konuk ALFA Televizyonunun çekim için gelmelerini kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Bizler bu derneği kurarken hedefimiz ananelerimizi, adetlerimizi dilimizi, göreneklerimizi bizi biz yapan güzelliklerimizi unutmamak ve bizden sonraki nesillere aktarmak gençlerimizin de atalarını unutmamalarını sağlamak için çok sayida etkinlikler düzenliyoruz. Dil etüt çalışmasını her yıl yapıyoruz. Bakınız bizim bu çalışmalarımız K.Makedonya'dan duyulmuş olacak ki K.Makedonya'nın en büyük Televizyonu olan ALFA ziyaretimize geldi ve kursumuzu görüntüledi. Dernek olarak biz çok mutluyuz demek ki bizler doğru işlere imza atıyoruz. Konuklarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Dimitro Manevski ise ziyaret nedenleri hakkında şöyle konuştu;

"K.Makedonya'dan İzmir'e göç edenlerle görüşmek ve röportaj yaparak bir belgeseli hazırlamak için geldik. Göç hikayelerini anlatan bir belgesel olacak. Bu belgesel de ALFA'da yayımlayacak. Ayrıca, gelirken EGEMAKGÖÇ Derneği'nin Makedonca dil etüt proğramı olduğunu da duymuştuk onları da çekerek yayımlamak istedik."

AliExpress WW
    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!