Yaşam SERAMİK SANATÇILARI İZMİR'DE BULUŞTU

SERAMİK SANATÇILARI İZMİR'DE BULUŞTU

1 yıl önce     Yaşam 0
SERAMİK SANATÇILARI İZMİR'DE BULUŞTU

 

 

Mavi Kelebek Kültür Sanat Derneği Başkanı Mozaik sanatçısı Şükran Işıkal'ın küratörlüğünü yaptığı; çalışan, üreten, farklı malzemelerle yeniden yaratan, Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen mozaik sanatçılarının katılımıyla düzenlenen 'Smyrna' isimli sergi, Norm Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 

16 Mayıs tarihine kadar açık kalacak olan sergide 25 mozaik sanatçısı buluştu.

 

Şükriye Işıkal, "Smyrna' isimli Mozaik sergisini bu sanata gönül ve emek vermiş, Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen 25 mozaik sanatçısının katılımıyla İzmir'de gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

 

Cam, doğal taş başta olmak üzere bir çok materyali kullanarak parçadan bütün eserleri tamamlayarak,  eşsiz eserlerin ortaya çıktığını belirten Işıkal, "Mozaik sanatının ilk örnekleri M.Ö.4000 yıllarına ait olup, günümüzde o çağlardaki ve modernize edilmiş haliyle eserler yapılmaktadır. Amacımız bu sanatı daha çok kitleye tanıtmak, sevdirmek ve unutulmamasını sağlamaktır. Sergiye katılan ve bu serginin açılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

AliExpress WW
    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!