Yaşam Güne İyi Başlamak İçin

Güne İyi Başlamak İçin

8 ay önce     Yaşam 0
Güne İyi Başlamak İçin
  1. Güne Başlamak İçin İyi Bir Nedeniniz Olmalı Eğitim Danışmanı ve Yaşam koçu Barış Balcı, herkesin bir hayat amacına sahip olması, bu amacı için yol alması ve hedefine ilerlerken süreçten keyif alması gerektiğini söyledi. Balcı, başarıya giden yolda güçlü bir irade ve içsel motivasyona ihtiyacımız olduğunu dile getirdi.

  2. Hayatta Değiştirmek İstediğimiz Şeyler Herkesin hayatında geliştirmek ve değiştirmek istediği şeyler, ulaşmak istediği hedefleri var. Ama bazen eksik çaba, bazen yanlış yöntemler başarıya ulaşmamızı engelliyor. Eğitim Danışmanı ve Yaşam Koçu Barış Balcı, bizim seçimlerimiz olan bugünkü davranış ve alışkanlıklarımızın geleceğimizi etkilediğini söyledi.

  3. Güne Başlamak İçin İyi Bir Nedeniniz Olmalı Başarılı insanların; güne başlamak için iyi bir nedeni olan, sağlam bir iradeye ve güçlü bir içsel motivasyona sahip insanlar olduğunu kaydeden Barış Balcı, başarıya giden yolda ihtiyacımız olan unsurları şöyle sıraladı.

  4. Güne Başlamak İçin İyi Bir Nedeniniz Olmalı Japonların bu konuda güzel bir felsefesi var İkigai. Herkesin sabah yataktan kalkmak için bir ikigaisi olması gerektiğini savunan bir felsefe. İkigai "yaşamak için anlamlı bir neden, hayatı yaşamaya değer kılan şey; varoluş nedeni" anlamına geliyor.

  5. İçsel Motivasyon Şart Kişinin yaşam amacı, hedefleri ona içsel bir motivasyon sağlamalı. Yani dışarıdan kimsenin müdahalesine gerek olmadan hedefine ulaşmak için güçlü bir istek duymalı.

  6. Geleceği Gözünüzde Canlandırın Zihinsel, mental antrenman çok önemli. Gelecekteki hazzın duygusunu bugüne getiren insanlar, bu amaca ulaşabilmek için daha yüksek bir enerjiyle iş üretebiliyor.

  7. Güçlü İrade & İstikrarlı Çalışma İrademizi bir kasa benzetebiliriz. Hedefe giden yolda problemlerle uğraşarak irade kasımızı güçlendirebiliriz.

  8. Rutinler Oluşturun Aynı saatlerde yatıp kalkmak, aynı saatte yemek yemek, aynı saatlerde bir sonraki günün hazırlığını yapmak, akşam aynı saatte günün tekrarını yapmak gibi rutinleriniz olmalı.

  9. Hatalardan Bir Şeyler Öğrenmek İyimser tutuma sahip bireyler düştüğünde de ondan öğrenecek bir şeyler buluyor. Ya kazanıyor ya öğreniyor. Düşmeyi ya da yanlış yapmayı problem olarak algılamıyor

AliExpress WW
    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!