Gündem CUMHURİYET’İN 100. YILINDA BELGRAD’TA TÜRK SİNEMA GÜNLERİ

CUMHURİYET’İN 100. YILINDA BELGRAD’TA TÜRK SİNEMA GÜNLERİ

8 ay önce     Gündem 0
CUMHURİYET’İN 100. YILINDA BELGRAD’TA TÜRK SİNEMA GÜNLERİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı dolayısyla Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da 11 – 15 Eylül 2023 tarihleri arasında Türk Sinema Günleri düzenlenecektir. Bu etkinlik Belgrad’ın en köklü ve prestijli kültür ve sanat mekanlarından sayılan Dom omladine’de gerçekleşecektir. Organizasyon Rumeli Kültür Sanat ve Eğitim Derneği ve Balkan Panorama Film Festivali tarafından yürütülmektedir. Beş gün boyunca 14 uzun metrajlı film gösterilecektir. Gösterimlerin ardından Belgrad’taki sinema seyircisi filmin oyucularıyla, yönetmeni ve yapımcısıyla yapılacak olan söyleşilere katılabilecektir.

Bunun yanısıra Türkiye’den gelecek olan misafirler Sırbistan’ın en büyük film stüdyolarını gezip ilgili kurum ve kişilerle işbirliği imkanlarını görüşeceklerdir. Ayrıca iki seyirciye açık iki yuvarlak masa toplantısı yapılacaktır. Bu toplantılara Rade Vojnović (Sırbistan Kültür Bakanı Özel Danışmanı), Faruk Güven (TRT Sinema Müdürü), Ivan Karl (Sırbistan Sinema Genel Müdürü), Yamaç Okur (Yapımcı, Ay Yapım), Darko Bajić (Yönetmen, Yapımcı, Belgrad Üniversitesi, Sahne Sanatlar Fakültesi, Sinema Bölümü Öğretim Üyesi, Eski Sırbistan Sinema Genel Müdürü), Igor Turčinović (PFI Stüdyoları Direktörü), Dragan Jeličić (Pink TV Program Direktörü), Serdar Can (MARS Dağıtım), Darja Bajić Božović (Magic Line Film Yapım Şirketi, Yapımcı), Atalaj Taşdiken (Yönetmen, AT Yapım’ın Sahibi). Özellikle Behzat Ç. dizisindeki Hayalet karakteriyle dünyaca tanınan İnanç Konukçü, Bembeyaz filmin gösteriminden sonra söyleşi için Sırbistan’daki sinemaseverlerle buluşacaktır.

Türkiyenin en önemli oyuncularından, Ferhunde Hanımlar, Bizim Evin Halleri, Annem ve şu anda gösterilmekte olan Aile dizisiyle tanına Emel Göksü de Türk Sinema Günlerinin bir diğer misafiri olacaktır. Müyyeser karakteriyle bir çok festivalden En İyi Kadın Oyuncu ödülüyle dönen Koridor filmin gösteriminden sonra Belgrad’tki sinema sevrlerle bulaşacaktır. Poyraz Karayel, Eşkiya Hükümdar Olmaz, Kızlarım İçin, Arıza ve şu anda Yazgı dizisinde Tekin karakterini canlandıran ozuncu Numan Çakır Toprak filmi vesilesiyle Sırbistandaki sinemaseverlerle buluşacaktır. Nuri Bilge Ceylan’la birlikte dünyada en fazla ödül alan ve tanınan yöntmelerden Semih Kaplanoğlu’nun son filmi Bağlılık: Hasan da gösterilecek filmler arasında yer alacaktır. Türk Sinema Günleri kapsamında gösterilecek 14 ödüllü filmin tümü, Sırbistan’da ilk defa sırpça altyazılı gösterilecektir. Tüm gösterimler ve etkinlikler halka açık ve ucretsiz yapılacaktır. Daha detaylı bilgi için: www.domomladine.org

AliExpress WW
    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!