Sağlık Nasıl Aşı Olabilirim?

Nasıl Aşı Olabilirim?

4 yıl önce     Sağlık 0
Nasıl Aşı Olabilirim?


17 Ocak 2021 Yazarı: Meral Doğan
Sağlık Bakanlığı, yayınladığı “Nasıl Aşı Olabilirim?” adlı videoda, aşı aşamalarını adım adım anlattı.

Sağlık Bakanlığı, aşı olmak isteyenler için videolu bir açıklama yayınladı. Sağlık Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan videoda “Nasıl Covid-19 Aşısı Olurum?” sorusuna cevap verildi.

Videoda yer alan bilgilere göre; aşı olmak isteyen bir kişi şu yolları izlemeli:

E-NABIZ İLE SORGULAMA
Öncelikle e-nabız hesabına giriş yapılıyor ve ardından ana sayfadaki “Covid-19 Aşı Durumu” menüsüne tıklayarak, “aşı öncelik durumu” öğrenilebiliyor.

SMS İLE SORGULAMA
Kısa Mesaj(SMS) yöntemi ile aşı öncelik durumunu sorgulamak için ise; “AŞI TC – KİMLİK NO – TC KİMLK SERİ NUMARASININ SON 4 HANESİ” bilgileri aralarda 1 adet boşluk bırakılarak 2023’e kısa mesaj gönderilip, öğrenilebiliyor.

ÖNCELİKLİ GRUPTA YER ALANLAR
Öncelikli gruplar arasında yer alanlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi uygulamasına yönlendiriliyor. Bu sistem ile aile hekimi ya da herhangi bir hastaneden randevu alınabilir. Randevu bilgileri, kısa mesaj ile telefon numarasına geliyor.

AŞI OLDUKTAN SONRA NELER YAPILMALI
Randevu bilgilerine göre aşınızı uygulayan sağlık çalışanı, yapmanız gerekenleri size söyleyecek ve dilerseniz ikinci aşınız için tarafınıza yeni bir randevu oluşturulacak. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

AliExpress WW
    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!