Yaşam Aydın Büyükşehir'in Fide Dağıtımı

Aydın Büyükşehir'in Fide Dağıtımı

3 yıl önce     Yaşam 0
Aydın Büyükşehir'in Fide Dağıtımı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Yerel Tarım Ürünleri Projesi’yle Bozdoğan’daki serasından ürettiği domates, biber ve patlıcan fidelerini vatandaşlara dağıttı.

Kirsal Kalkinma modelleri ile örnek gösterilen Aydin Büyüksehir Belediyesi, Yerel Tarim Ürünleri Projesi’yle de vatandaslara genetigi yerli olan sebze fideleri ulastiriyor. Bozdogan’daki Yerel Tarim Ürünleri Serasi’nda Ata Tohumlarindan yetistirilen domates, biber ve patlican fidelerinin dagitimiBüyüksehir Belediyesi’nin ekipleri tarafindan Aydin’in 17 ilçesinde başladi.

Milyonlarca fide üretildi

“Fide Üretici Belgesi” olan ender kamu kurumlarinda biri olan Büyüksehir Belediyesi, 7 yildir istikrarli bir sekilde sürdürdügüYerel Tarim Ürünleri Projesi’yla milyonlarca fideyi Aydin’in bereketli topraklariyla bulusturmak üzere vatandaslara dagitti.

Genetigi degistirilmis ürünlerin aksine bu fidelerden yetisen sebzelerden alinan tohumlarla tekrar üretim yapilabiliyor. Bu yönüyle tarimda sürekliligi, saglikli ürünleri ve nesilden nesile aktarilabilecek lezzet döngüsünü saglayan Ata Tohumundan yetismis bu fideler, vatandaslar tarafindan özenle yetistiriliyor.

“Tarim bu topraklarin kültürü ve yasam kaynagidir.”

Ata Tohumlarindan üretim yapmaya ve Yerel Tarim Ürünleri Projesi’yle kirsal kalkinmaya katki sunmaya devam edeceklerini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Tarim bu topraklarin kültürü ve yasam kaynagidir. Yasam kaynagimiz olan bu üretim sürecine disaridan öyle müdahaleler yapildi ki, üretmek için disa bagimli hale geldik. Ancak doga bu sekilde kurgulanmamistir. Doganin dogal akisi yok edilmek isteniyor ama bizlerde bunun karsisinda duruyoruz. Ata Tohumlarindan üretime devam edecegiz ve en önemlisi bunu unutturmayacagiz.” seklinde konustu.

AliExpress WW
    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!