Sağlık Alzheimer Hastalığının Tedavisinde Yeni Yöntem

Alzheimer Hastalığının Tedavisinde Yeni Yöntem

4 yıl önce     Sağlık 0
Alzheimer Hastalığının Tedavisinde Yeni Yöntem

Alzheimer hastalığında, bir protein (peptid) beyinde kümeler oluşturur ve hastaların hafızasını kaybetmesine neden olur. Yakın zamanda yayınlanan bir makalede, Uppsala Üniversitesi'ndeki bir araştırma grubu, vücudun bu protein kümelerine yol açan yapı taşlarının kendi bozulmasını artıran yeni bir tedavi yöntemi tanımladı.

Alzheimer hastalığında peptid amiloid-beta beyinde kümeler oluşturmaya başlar. Bu sürece kümeleme adı verilir ve bu şekilde oluşturulan kümeler kümeler olarak adlandırılır. Şu anda klinik deneylerde olan Alzheimer hastalığının tedavi yöntemleri, bu hastalığa neden olan kümelere bağlanma girişimleridir. Ancak, çoğu kişinin nöronlar için en toksik olduğuna inandığı en küçük kümelere bağlanamıyorlar.

Yeni Uppsala araştırma çalışmasında fareler kullanılarak geliştirilen tedavi yöntemi, bu agregaların oluşturduğu yapı taşlarını bir araya gelme şansı bulamadan bozuyor. Bu işlem yöntemi, bu nedenle her türden agregaların oluşumunu azaltır.

Çalışma farelerde yapıldı, ancak araştırmacılar somatostatinin insanlarda aynı etkiye sahip olacağına ve bu tür tedavinin şimdiye kadar denenenlerden daha etkili olabileceğine inanıyor.

 

Kaynak: 

Uppsala Üniversitesi. "Yeni yöntem, Alzheimer hastalığının tedavisi için büyük bir potansiyel gösteriyor." Günlük Bilim. ScienceDaily, 3 Kasım 2020. <www.sciencedaily.com/releases/2020/11/201103104719.htm>.
 
 

 

AliExpress WW
    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!